Smješten u zatvor

Prometni recidivist vozio zabranjenim smjerom dok mu je vozačka ukinuta, a kod sebe je imao drogu i nož

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto MUP

Ilustracija Foto MUP

Našli mu nož čije se sječivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge i kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda.Prometna policija je, oko 23.55 sati, u Ulici Croazia u Puli zaustavila motocikl Piaggio, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 39-godišnjak.


Vozač se kretao u suprotnom smjeru, a obavljenim provjerom policijski službenici utvrdili su kako mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta zbog ranije prikupljenih negativnih bodova.


Također je utvrđeno kako je kako je prometna dozvola istekla prije nekoliko godina i da se iz tog razloga potražuje, kao i registarske pločice motocikla.
Budući da je 39-godišnjak kod sebe imao 12.7 grama amfetamina te su policijski službenici posumnjali da je pod utjecajem opojnog sredstva, ponudili su mu testiranje na prisutnost droga u organizmu, no muškarac je to odbio.


Policijski službenici pronašli su kod njega i hladno oružje, odnosno nož čije se sječivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge i kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda.


Uhitili su 39-godišnjaka te su mu privremeno oduzeli motocikl, s obzirom da je već nekoliko puta pravomoćno kažnjen za određene prometne prekršaje.


Radi počinjenja više prekršaja, policijski službenici priveli su muškarca nadležnom sudu koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od deset dana.