Prebrza vožnja

Prometna na autocesti Rijeka-Zagreb: Ozlijeđeni radnici koji su asfaltirali kolnik

Šarlota Brnčić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Ozlijeđeni su 38 i 40-godišnjak, kojima je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su 38-godišnjem djelatniku utvrđene teške ozljede, a 40-godišnjak je lakše ozlijeđenDvije osobe su ozlijeđene u prometnoj nesreći što se dogodila na autocesti Rijeka-Zagreb, u blizini Fužina, a koju je izazvao 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.


Do udesa je došlo kada 41-godišnjak krećući se Opelom Vivaro, krapinskih registarskih oznaka, iz smjera Bosiljeva prema Rijeci, nije prilagodio brzinu kretanja te je prilikom prestrojavanja iz desne u lijevu prometnu traku došlo do zanošenja vozila, a potom i do udara u oplatu tunela »Sleme«.


Od jačine udarca se Opel odbio i udario u parkirano teretno vozilo marke »Iveco«, zagrebačkih registarskih oznaka, kraj kojega su djelatnici asfaltirali kolnik. Nakon udarca se teretno vozilo pomaklo i ozlijedilo dvoje djelatnika. Ozlijeđeni su 38 i 40-godišnjak, kojima je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su 38-godišnjem djelatniku utvrđene teške ozljede, a 40-godišnjak je lakše ozlijeđen.
Vozač Opela je zbog izazivanja prometne nesreće priveden na postupanje u Policijsku postaju Delnice te po završetku, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Očevidom je utvrđeno da u vožnji nije koristio sigurnosni pojas pa je i prekršajno sankcioniran.


Tijekom provedbe očevida bio je kraći zastoj u prometu na prilazu tunelu Sleme, nakon čega je promet normaliziran.