Bijeg po metropoli

Prometna kazna od nevjerojatnih 118.000 kuna! Pogledajte što je sve skrivio 22-godišnjak u Zagrebu

Šarlota Brnčić

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivimPune ruke posla imala je zagrebačka policija u subotu, oko 23 sata, nakon što su uočili 22-godišnjaka za upravljačem Renaulta, bjelovarskih registarskih oznaka, koji se kretao Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera.


Dolaskom do raskrižja s Ulicom Potok policijski su službenici, radi obavljanja nadzora vozila i vozača započeli radnju zaustavljanja, no na njihov znak da se zaustavi on se oglušio te se dao u bijeg nastavljajući vožnju Vrapčanskom ulicom u smjeru jugoistoka.


Policajci su se uputili za njim, no on je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske pritom grubo kršeći prometne propise.
Naime, tijekom vožnje u više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom odnosno vozilom prelazio iz trake u traku, nepropisno koristio mobitel, dok je prilikom bijega, kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla.


Dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio i dao se u bijeg. Međutim, nedugo nakon događaja je pronađen. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,40 promila alkohola u organizmu. Testiranje na droge je odbio.


Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 118.000 kuna.