Krim istraživanje

Priveden zbog prijevara igrača, trenera i poslovnih suradnika

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja obavili više razgovora s igračima, trenerima i poslovnim subjektima sportskog kluba te su obavili pretrage prostorija sportskog kluba, knjigovodstvenog servisa i doma osumnjičenikaUmaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da 54-godišnjak stoji iza osam kaznenih djela prijevare, a sumnjiči ga se da je djela počinio od veljače 2017. godine do listopada ove godine kao odgovorna osoba sportskog kluba s područja Novigrada.


Kako bi sebi i sportskom klubu pribavio protupravnu imovinsku korist doveo je u zabludu dvojicu igrača s kojima je sklopio stipendijske ugovore, te ih je održavao u zabludi, lažno obećavajući da će im klub platiti naknade, iako je znao da to neće učiniti. Osim njih, oštetio je još jednog igrača, kojem je ponudio transfer iz drugog istarskog kluba te mu je usmeno obećao naknadu za igranje u klubu s područja Novigrada, nakon čega ga je nastavio uvjeravati da je dovoljan usmeni dogovor i da ne trebaju potpisivati pismeni ugovor.


Isto tako, osumnjičeni je potpisao ugovore o treniranju s trojicom trenera, te im je lažno prikazao da će im klub plaćati trenersku naknadu i putni trošak, a potom ih je održavao u zabludi govoreći da klub trenutno nema novaca, iako je bilo novca na žiro računu. Na taj način oštetio je igrače u dobi od 19, 20 i 34 godine te trenere u dobi od 38, 40 i 42 godine za ukupno oko 133 tisuće kuna.
Osumnjičenog se tereti i da je prevario dvije pravne osobe, i to tvrtku iz Umaga, čije usluge prijevoza je klub koristio te 59-godišnju obrtnicu, od koje je klub unajmljivao stanove za smještaj igrača. Njima nije plaćao ispostavljene račune te ih je oštetio za ukupno oko 150 tisuća kuna.


Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja obavili više razgovora s igračima, trenerima i poslovnim subjektima sportskog kluba te su obavili pretrage prostorija sportskog kluba, knjigovodstvenog servisa i doma osumnjičenika.