Obiteljsko nasilje na Krnjevu

Pritvoren zbog psovanja i vrijeđanja majke koju je i udario

Fiore Vežnaver

Obiteljski nasilnik Omer Husadžić ide pred suca istrage pa u riječki zatvor / Snimio Fiore VEŽNAVER

Obiteljski nasilnik Omer Husadžić ide pred suca istrage pa u riječki zatvor / Snimio Fiore VEŽNAVER

Husadžić je zbog nasilja u obitelji pritvoren i u ožujku 2017. godine, nakon što je izazvao eksces u kojem je vikao i vrijeđao majku, poručujući joj da će je »poslati na Drenovu«, misleći na groblje RIJEKA  Majku je vrijeđao i psovao, tražeći da mu da novac, poslije je novac tražio od sestre, a na kraju, nezadovoljan, uz teške uvrede ošamario majku. Inkriminacije su to pod kojima je proteklog vikenda u riječki zatvor smješten Omer Husadžić (32) iz Rijeke, kojem ovo nije prvi put da je okrivljen za nasilje nad članicama svoje obitelji.


Husadžić – za kojeg se službeno navodi da je nezaposleni monter strojeva, bez primanja i neoženjen – tereti se da se u obitelji nasilnički ponašao od ožujka pa sve do proteklih dana, kada je uhićen. Poprište događaja bio je stan na Krnjevu u kojem živi zajedno s majkom i sestrom.


Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, majci je proteklih mjeseci učestalo davao uvredljive epitete i psovao, tražeći novac, iako je znao da je slabog imovnog stanja.


Tražio od majke »Helex«
Tražio je i da mu daje njezine lijekove »Helex«. Kada bi mu rekla da nema, govorio bi majci nek ide zaraditi novac na obali. Posljednji nasilnički ispad, nakon kojeg je završio u lisicama, dogodio se u noći na petak, nešto poslije ponoći, kada je od sestre tražio da mu da 100 kuna.


Odgovorila mu je da nema novca, našto se 32-godišnjak ponovo obrušio psovkama na majku. Pitao je kako to da nema novca u kući, pa joj zadao šamar.


Kod majke i sestre je tako nanovo izazvao strah, pa je alarmirana policija koja je privela u policijsku postaju neugodnog i agresivnog Riječanina.


Nakon okončane policijske istrage, priveden je na ispitivanje u tužiteljstvo, a na kraju i pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci. Sudac Vlado Bosner prihvatio je prijedlog tužiteljstva i Husadžiću odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke.


Zaključale se u sobu


Omer Husadžić iza sebe ima dvije pravomoćne presude Općinskog suda u Rijeci, kojima je zbog nasilja u obitelji osuđen na godinu te godinu i pol dana zatvora, a žrtve su bile njegova majka i sestra.


Husadžić je zbog nasilja u obitelji pritvoren i u ožujku 2017. godine, nakon što je izazvao ekces u kojem je vikao i vrijeđao majku, poručujući joj da će je »poslati na Drenovu«, misleći na groblje.


U stan je tada došla i sestra koja je nastojala smiriti brata, ali bezuspješno, i nju je izvrijeđao, pa su obje spas pronašle iza zaključanih vrata sobe i pozvale policiju. Kad su stigli policajci, počeo je i njih vrijeđati, izvadio iz ladice kuhinjski nož i vitlao njime.


»Ubit ću te! Odrobijat ću i tebe, izbost ću te!«, vikao je Husadžić jednom policajcu, nakon čega je alarmirana Interventna jedinica policije kako bi riješila slučaj s mladim rabijatnim Riječaninom.