Kaznena prijava

Pritvoren zbog prijetnje, nasilja i protupravne naplate u Bakru

P. N.

Ilustracija

Ilustracija

Kako je osumnjičeni 37-godišnjak u subotu, 13. travnja, oštećenima došao i na adresu prebivališta na širem području Bakra te im ponovio ozbiljne prijetnje tražeći povrat novčanog duga, a nakon toga i 38-godišnjaka fizički napao, oštećeni su pozvali policiju pa je isti uhićenZbog pokušaja protupravne naplate i prijetnje na štetu dvoje hrvatskih državljana, kazneno je prijavljen 37-godišnji hrvatski državljanin.


Riječ je o osobi koju policijski službenici II. policijske postaje Rijeka sumnjiče da je u prethodna dva tjedna telefonom više puta nazivao 27-godišnjakinju i 38-godišnjaka koji su od njega kupili osobno vozilo te mu do kraja ožujka nisu isplatili dogovorenu cijenu vozila. Naime, zbog duga od 800 eura, višekratno ih je nazivao i unatoč molbi oštećenih za strpljenje i obećanja da će uskoro uplatiti mu novac, upućivao im razne prijetnje.


Kako je osumnjičeni 37-godišnjak u subotu, 13. travnja, oštećenima došao i na adresu prebivališta na širem području Bakra te im ponovio ozbiljne prijetnje tražeći povrat novčanog duga, a nakon toga i 38-godišnjaka fizički napao, oštećeni su pozvali policiju pa je isti uhićen.
Prilikom privođenja na kriminalističko istraživanje osumnjičenik je ometao policijske službenike u postupanju pružajući aktivan otpor.
Po dovršetku istraživanja, a radi osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 37-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.