Nasilnik iza brave

Prišao joj s leđa i počeo ju gušiti. Da ga nisu zaustavili ukućani pitanje je kako bi sve završilo…

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Prethodno, mjesecima, svakodnevno prijetio supruzi ubojstvom.U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu ispitan je 48-godišnjak, osumnjičen za pokušaj ubojstva i prijetnje, i doneseno je rješenje o provođenju istrage.


Osnovano se sumnja da je 19. siječnja, oko 6.15 sati, u prizemlju obiteljske kuće, a nakon što mu je njegova bivša supruga, koja živi na katu iste kuće, rekla da će ga odvesti u bolnicu, ustao sa stolice i udario ju dlanom po licu. Nadalje, da joj je, kada je krenula prema telefonu kako bi pozvala policiju, prišao s leđa i, u namjeri da ju liši života, počeo ju gušiti. U njegovoj su ga daljnjoj namjeri zaustavili ukućani.


Sumnjiči se i da je od 25. kolovoza prošle do 16. siječnja ove godine tijekom braka i nakon razvoda, svakodnevno prijetio svojoj supruzi ubojstvom, a posljednje prijetnje joj je uputio, pa su sve prijeteće riječi izazvale kod nje uznemirenost i strah za život.
Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.