Brinje

Prilkom pretresa policija pronašla automatsku pušku i streljivo

Marin Smolčić

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zadnji slučaj iz Brinja svakako je znakovit jer oružje nije predano dragovoljno. Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 50-godišnjakom, obojicom iz Brinja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari



 


BRINJE Svako malo na području Policijske uprave ličko-senjske građani dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivne materijel. Na taj način  se potvrđuju sumnje da se na ovim prostorima i nakon 24 godine od konca rata u posjedu građana nalaze velike količine tih ‘zabranjenih i opasnih igračaka’.


Zadnji slučaj iz Brinja svakako je znakovit jer oružje nije predano dragovoljno. Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 50-godišnjakom, obojicom iz Brinja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 




U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage prostorija i vozila koje oni koriste gdje je pronađena jedna automatska puška cal. 7.62 mm, 63 komada raznog streljiva i dva okvira za automatsku pušku, koje su neovlašteno posjedovali.


Protiv njih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Svakodnevno pristižu informacije o krađama počinjenih na području Novalje. Noću 20./21. kolovoza u Novalji je nepoznati počinitelj pomoću originalnog ili sličnog ključa otključao apartman koji su koristili gosti iz Italije. Tom prilikom iz apartmana je ukradena veća količina novca i dokumenti.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.