PU ličko-senjska

Priključio se neovlašteno na vodovod i dva mjeseca „uredno“ krao vodu!Protekli vikend nije bio pretjerano aktivan policijskim službenicima na području Policijske uprave ličko-senjske jer su evidentirana su svega dva kaznena djela.


Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom s područja Delnica zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Majstora se uhvatilo da se u vremenu od početka svibnja 2020. godine do 2. srpnja 2020. godine u mjestu Doljani kod Otočca krao vodu. U ovom dijelu Otolca inače  naseljenom Romima doseljenik se neovlašteno priključio na glavnu vodovodnu mrežu tako da je u šahtu na cijev glavnog vodovoda priključio gumeno crijevo. Naravno,  bez vodomjera i na taj način neovlašteno krao pitku vodu, čime je oštetio komunalno poduzeće sa sjedištem u Otočcu. Šteta svakako nije velika, ali je ideja originalna.


Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
Noću 20./21. studenog 2020. godine u Novalji je nepoznati počinitelj  iz zaključanog podruma ukrao razni alat u vlasništvu 44-godišnjaka iz Novalje. Točnije ukradeno je sve što je lopov pomao odnesti. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Ovoga vikenda je utvrđena najveća brzina kretanja vozila  od 241 km/h. Izmjerena je u subotu, 21. studenog na autocesti A-1, u smjeru Zagreba kada je 34-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od jednog mjeseca.