interna istraga

Prijevara, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja, za sve to osumnjičen je policajac

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Ilustracija / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Oštećenu je doveo u zabludu da će snositi mjesečne troškove što nije učinio i na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 31.155 kuna.Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni policijski službenik tijekom 2017. i 2018. godine na ime oštećene 42-godišnjakinje putem online kupovine sklopio pretplatnički ugovor sa dva telekom operatera uz kupnju mobilnih i drugih uređaja.


Oštećenu je doveo u zabludu da će snositi mjesečne troškove što nije učinio i na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 31.155 kuna.


Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku pretraženi su stanovi osumnjičenog policajca te je pronađena razna dokumentacija kao i automatska puška i 119 komada streljiva.
Tijekom postupanja osumnjičeni policijski službenik je zatajio da posjeduje i ključ drugog stana kojeg je trebalo pretražiti, a što je iskoristio 28-godišnjak koji je pokušao uništiti dokumentaciju kojom se dokazuje počinjenje prijevare u čemu je spriječen od strane policijskih službenika.


Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.