PRIJETIO SMRĆU I UNIŠTAVAO INVENTAR Uhićen osumnjičenik za incident u bolnici na Jordanovcu

Hina

Snimio Nenad Reberšak

Snimio Nenad Reberšak

Policajci su započeli potjeru za automobilom koji se nije zaustavljao na njihove signale, već nastavio jurnjavu do adrese III. Struge. Tamo je vozilo zaustavljeno, a vozač i suvozač dali su se u bijeg. Policija ih je pronašla u jednoj kući te utvrdila da je jedna od njih osumnjičenik za incident u bolnici na Jordanovcu.ZAGREB – Uhićen je muškarac kojega policija dovodi u vezu s incidentom u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, gdje je krajem siječnja više osoba napalo medicinsko osoblje i oštetilo bolnički inventar, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka Policijska uprava.


Riječ je o 27-godišnjem muškarcu za kojim je policija intenzivno tragala, a sumnjiči ga se da je 25. siječnja, s još tri osobe, prijetio smrću zdravstvenim djelatnicima bolnice na Jordanovcu i oštetio inventar bolesničke sobe.


Uhićen je u nedjelju, 24. veljače, nakon što su ga policajci uočili na raskrižju Slavonske avenije i Čulinečke ceste u osobnom automobilu koji se kretao velikom brzinom.
Policajci su započeli potjeru za automobilom koji se nije zaustavljao na njihove signale, već nastavio jurnjavu do adrese III. Struge. Tamo je vozilo zaustavljeno, a vozač i suvozač dali su se u bijeg. Policija ih je pronašla u jednoj kući te utvrdila da je jedna od njih osumnjičenik za incident u bolnici na Jordanovcu.


Povod incidentu bila je smrt teško bolesnog člana obitelji, a uz uhićenog 27-godišnjaka, u njemu su sudjelovali i jedan maloljetnik i dvije žene u dobi od 49 i 25 godina, nad kojima je policija već provela kriminalističko istraživanje.


Uhićeni muškarac predan je u zatvor, utvrđeno je da je riječ o višestrukom počintelju kaznenih djela za kojim je raspisan veći broj potraga.