Istražni zatvor

Prijetio načelniku crikveničke policije, priveden u roku od dva sata, već je i ispitan

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Prijetio smrću policijskom načelniku i policijskim službenicimaRiječko Općinsko državno odvjetništvo je, nakon što su dobili kaznenu prijavu PU primorsko-goranske, ispitalo 39-godišnjaka zbog prijetnje i lažne uzbune usmjerene prema crikveničkoj policiji.


Muškarac se sumnjiči da je putem svoje e-mail adrese na elektroničku adresu policijske postaje Crikvenica, poslao poruku kojom prijeti smrću određenom policijskom načelniku i policijskim službenicima te policijske postaje, kao i da je lažno naveo da je postavio bombu na policijska vozila ispred policijske postaje.


Time je kod policijskih službenika izazvao strah za njihov život i osobnu sigurnost, kao i potrebu njihovog hitnog djelovanja te angažiranja djelatnika protueksplozijskog odjela.
U postaji i oko nje nije pronađena sumnjiva naprava te je utvrđeno da je to bila lažna poruka, a 39-godišnjak je pronađen u roku od dva sata na području Crikvenice i priveden na kriminalističko istraživanje.


Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci usvojio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.