Iza rešetaka

Prijetio i napao 39-godišnjakinju u Crikvenici. Sumnjiče ga i za zlouporabu droge

Šarlota Brnčić

Ilustracija: Sergej Drechsler

Ilustracija: Sergej DrechslerCrikvenička policija, u suradnji sa Službom kriminaliteta droga PU primorsko-goranske, provela je krim istraživanje nad 59-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje, ali i zlouporabe droge.


Policija ga sumnjiči da je 2. lipnja u Crikvenici verbalno i fizički napao 39-godišnjakinju te joj uputio ozbiljne prijetnje. U sklopu kriminalističkog istraživanja, a sukladno nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga nekoliko vozila, doma i prostorija kojima se 59-godišnjak koristi na području Crikvenice.


Pretragom je tako pronađeno oko 60 grama kokaina, pakiranog u više vrećica, 12 ampula lijeka za koji nije imao potrebnu medicinsku dokumentaciju, zatim manja količina marihuane, digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom. Utvrđeno je da je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.
Istraživanjem je također utvrđeno da je 59-godišnjak tijekom 2020. i ove godine drugim osobama u više navrata prodao i dao na korištenje kokain.


Pretragom doma osumnjičenika je k tome pronađena i ručna bomba M-75 koju je ilegalno posjedovao 57-godišnjak.


Po završetku istraživanja, zbog sumnje u prijetnje te tri kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 59-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.


Nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem se kazneno prijavljuje i 57-godišnjak za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.