Incident u malološinjskom marketu

Prijetio bivšem ministru turizma Gariju Cappelliju. “Ti prijavi i onda si gotov. Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću”

Šarlota Brnčić

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

"Mulac jedan, dođi ovamo, ti si običan lopov, kriminalac. Tebe i onu kuju gradonačelnicu ću još riješiti. Nemoj mi glumiti, dižeš ruku u Saboru kako ti se kaže, skini tu masku Dinamovu..." navode nam neslužbeni, no u slučaj dobro upućeni izvoriPod sumnjom da je u Malom Lošinju prijetio bivšem ministru turizma, a sada saborskom zastupniku Gariju Cappelliju, uhićen je 55-godišnji Zagrepčanin Tomislav Šantak.


 


Uz kaznenu prijavu PU primorsko-goranske najprije je doveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a zatim u istražni centar Županijskog suda u Rijeci na ročište radi odlučivanja o prijedlogu da ga se smjesti u istražni zatvor.
 


Kako neslužbeno saznajemo, sve se odigralo u petak, 13. studenog, oko 14.45 sati u trgovini “Maxi Market” u Malom Lošinju gdje je Šantak prišao žrtvi, Gari Cappelliju, i upitao ga za projekt žičare.


 


Nakon što mu je Cappelli odgovorio da trenutno nema vremena za razgovor i da je u žurbi, Šantak mu je agresivnim i povišenim tonom kazao “Mulac jedan, dođi ovamo, ti si običan lopov, kriminalac. Tebe i onu kuju gradonačelnicu ću još riješiti. Nemoj mi glumiti, dižeš ruku u Saboru kako ti se kaže, skini tu masku Dinamovu…” navode nam neslužbeni, no u slučaj dobro upućeni izvori.


 


Cappelliju se zatim nekoliko puta unio u lice i to na svega nekoliko centimetara udaljenosti. Potom je počeo mahati rukama u smjeru Cappellija, a koji je, iz takva ponašanja shvatio da će osumnjičeni Šantak fizički nasrnuti na njega.


 


Neslužbeni izvori nam navode da mu je tada Cappelli rekao da se smiri i da mu ne prijeti, no da mu je Šantak nastavio govoriti “Samo ti prijavi i vojsci. Vojska sam ja. Ti prijavi i onda si gotov. Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću”, a što je kod saborskog zastupnika izazvalo strah i osjećaj ugroze za vlastiti život i sigurnost.


 


Dežurni sudac istrage nije prihvatio prijedlog da se osumnjičenom odredi istražni zatvor, no odredio mu je niz mjera opreza kao što je zabrana posjećivanja Lošinja i Cresa, te obavezu javljanja jednom tjedno načelniku Policijske postaje Trešnjevka.


 


Nadalje, određena mu je i mjera zabrane približavanja Gariju Cappelliju na manje od 100 metara, te bilo kakve veze s saborskim zastupnikom. Također, i zabrana uznemiravanja oštećenika.