Kakav ponavljač

Prijeti mu 120 dana zatvora, novčana kazna od 60 tisuća kuna, ali i dvogodišnja zabrana sjedanja za upravljač

Šarlota Brnčić

Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Po pravomoćnosti odluke o prekršajima, odrediti će mu se 12 novih negativnih bodova.Djelatnici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su automobil kojim je upravljao 23-godišnjak.


Ubrzo su utvrdili da vozi pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,98 promila. Također, i da mu je vozačka dozvola ukinuta i da vozi u vrijeme kada mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.


Nadalje, kako se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja. Naime, u protekle 3 godine u 7 navrata pravomoćno je kažnjen za prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola.
Uhićen je i doveden u Policijsku postaju Novi Marof te je zadržan do otrježnjenja.


Na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu, sudac mu je odredio zadržavanje u trajanju do 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.


Za počinjene prekršaje prijeti mu kazna zatvora u trajanju do 120 dana, novčana kazna u ukupnom iznosu od 60.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca.


Također će mu se po pravomoćnosti odluke o prekršajima, odrediti 12 novih negativnih prekršajnih bodova.