Sinj

Prevozeći montažnu kućicu skrivio prometnu nesreću

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Vozač teretnog vozila, kojim je prevozio montažnu kućicu, skrivio je nesreću, nakon čega se nije niti zaustavio. Policija ga je ubrzo pronašlaNesvakidašnja prometna nesreća zbila se jučer poslijepodne u Sinju, a koju je skrivio vozač teretnog vozila kojim je prevozio montažnu kućicu. Nakon što je skrivio nesreću, nije se niti zaustavio, no policija ga je ubrzo pronašla.


Iz PU splitsko-dalmatinske jutros su priopćili kako je jučer oko 18 sati zaprimljena dojava da je u Sinju došlo do prometne nesreće, gdje je teretno vozilo koje je prevozilo vangabaritni teret, te se nije kretalo svojom prometnom trakom udarilo u automobil i nastavilo se kretati bez da se zaustavilo.


Policijski službenici odmah su izašli na mjesto događaja, zatekli i zaustavili teretno vozilo. Utvrđeno je kako je 58-godišnji vozač prevozio teret (montažnu kućicu) koji prelazi gabarite, te zahtjeva pratnju policije, a sve bez potrebne dokumentacije za prijevoz.
Isključeno je iz prometa te će protiv  58-godišnjeg vozača biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu, zbog sumnje u više prekršaja i to zbog izazivanja prometne nesreće, bijeg s mjesta prometne nesreće i zbog prijevoza van gabaritnog tereta bez potrebne dozvole.


S obzirom da su policijski službenici isključili teretno vozilo iz prometa, neće mu biti moguće prometovanje dok za to ne ispuni uvjete.