Slučaj iz Poreča

Prevario ga za najam radnih strojeva, a zatim mu i prijetio. Poslao mu video u kojem rukuje s oružjem

Šarlota Brnčić

Kada je 49-godišnjak tražio da mu 45-godišnjak vrati posuđeno, osumnjičeni mu je zaprijetio, poslavši mu video u kojem rukuje s oružjemPorečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 45-godišnjak počinio kaznena djela prijevara i prijetnja.


Policija sumnjiči 45-godišnjaka da je u prosincu prošle godine sklopio dogovor s 49-godišnjakom da mu za određeni iznos dnevnog najma posudi svoj kamion, radni stroj i dijelove stroja za izvođenje radova. Budući da od posudbe do danas nije platio 49-godišnjaku nikakav novac niti mu je vratio strojeve, oštetio ga je time za oko 150.000 kuna.


Kada je 49-godišnjak tražio da mu 45-godišnjak vrati posuđeno, osumnjičeni mu je zaprijetio, poslavši mu video u kojem rukuje s oružjem.
Policijski službenici su jučer obavili pretragu doma osumnjičenog u okolici Pule te su kod njega pronašli kamion, radni stroj i dijelove radnog stroja, ali i dvije zračne puške koje 45-godišnjak nije prijavio u zakonskom roku. Pronađeni predmeti su oduzeti, a osumnjičeni je uhićen te je jutros, po okončanju krim istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske uz kaznenu prijavu.


Budući da nije prijavio oružje u zakonskom roku, protiv 45-godišnjaka se podnosi i optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.