Nedozvoljena trgovina

Pretragom muškarčeva doma u Rijeci pronašli 60 komada raznih cigareta bez propisanih duhanskih markica

Šarlota Brnčić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Također, i novac te druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djelaU nastavku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske kazneno je procesuiran 46-godišnjak.


Riječ je o osobi koju se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina.


Naime, u sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, obavljena je pretraga doma i prostorija kojima se 46-godišnjak koristi na području Rijeke gdje je pronađeno i oduzeto 60 komada raznih cigareta bez propisanih duhanskih markica nadležnog Ministarstva Financija, zatim novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
Policija ga dovodi u vezu s 43-godišnjakom kojem je u prethodnom razdoblju prodao najmanje 50 kutija (šteka) cigareta bez propisanih duhanskih markica, a koje je 43-godišnjak dalje preprodavao trećim osobama.


Protiv obojice osumnjičenika podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljena trgovina.


Osumnjičeni 43-godišnjak je prošlog tjedna uhićen te pritvoren s još šestoricom osumnjičenika radi počinjenja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.