Zlouporaba droga

Pretragama na dvjema adresama pronađeno i oduzeto ukupno: 472,08 g marihuane, 7,48 g amfetamina, 9 tableta

Šarlota Brnčić

Foto: Pu brodsko-posavska

Foto: Pu brodsko-posavska

U domu su pronađene dvije zračne puške koje su u vlasništvu 49-godišnjakaPolicijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, provedenim zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik na području Slavonskog Broda.


Tom prilikom pronađeno je i oduzeto ukupno 7,48 grama amfetamina, 247,8 grama marihuane, 9 tableta droge MDMA, jedna medicinska šprica u kojoj se nalazila crna smolasta tekućina i digitalna vaga.
Protiv osumnjičenog 44-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Također, novogradiški policajci su na području općine Staro Petrovo Selo obavili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 21-godišnjak.


Obavljenom pretragom pronađeno je i oduzeto 224,28 grama marihuane, u vezi čega protiv osumnjičenog 21-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Nadalje, prilikom pretrage, u domu su pronađene dvije zračne puške koje su u vlasništvu 49-godišnjaka, a koje nisu prijavljene nadležnom tijelu u propisanom zakonskom roku, u vezi čega je navedenom izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.