Tragedija

Detalji stravične nesreće u Buzdohnju: Poginuo 59-godišnji vozač Fiata na kojeg je u prevrtanju naletio Ford

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Prema do sada utvrđenom, vozač Forda je nepropisno pretjecao u zavoju te uslijed neprilagođene brzine prilikom vraćanja u svoju kolničku traku, izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu metalnu ogradu i rub kolnika. Uslijed udara vozilo je odbačeno te je u prevrtanju udarilo u FiatU teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19.15 sati na području mjesta Buzdohanj, Općina Čavle, smrtno je stradao 59-godišnji vozač Fiata, riječkih registracijskih oznaka, dok je 18-godišnja putnica iz istog automobila teško ozlijeđena.


Teško je ozlijeđen i 42-godišnji vozač Forda, riječkih registracijskih oznaka, koji se kretao iz smjera Svilnog u smjeru Čavli.


Prema do sada utvrđenom, vozač Forda je nepropisno pretjecao u zavoju te uslijed neprilagođene brzine prilikom vraćanja u svoju kolničku traku, izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu metalnu ogradu i rub kolnika.
Uslijed udara vozilo je odbačeno te je u prevrtanju udarilo u Fiat, kojim je u istom smjeru upravljao 59-godišnjak, nakon čega su oba automobila sletjela ispod razine kolnika.


Na mjestu prometne nesreće poginuo je 59-godišnji vozač Fiata, a 18-godišnja putnica i 42-godišnji vozač Forda su prevezeni u KBC na Sušaku.


Tijekom očevida, kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice promet na dionici ceste, od Orehovice do čvora Čavle bio je u prekidu do 22.10 sati te se odvijao okolnim pravcima.