PU primorsko-goranska

Presretač na autocesti kod Čavli uhvatio vozača teretnog vozila koji je sjeo za upravljač sa više od dva promila

Šarlota Brnčić

Ilustracija policijskog presretača / Foto Marko Gracin

Ilustracija policijskog presretača / Foto Marko Gracin

Policijski službenici su ga odmah isključili iz prometa, no budući da je vozač iskazivao namjeru nastavljanja počinjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.Posada policijskog presretača jučer je, oko 12.45 sati, na autocesti Rijeka-Zagreb, kod Čavli, zaustavila 47-godišnjaka dok je upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola.


Riječ je o vozaču teretnog vozila marke MAN, riječkih registarskih oznaka, koji je iz smjera Kikovice prema Orehovici vozio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,17 promila.


Policijski službenici su ga odmah isključili iz prometa, no budući da je vozač iskazivao namjeru nastavljanja počinjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.
Po završetku postupanja, zbog počinjenog prekršaja je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.


Predložena mu je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom C kategorije u trajanju od tri mjeseca.