Autocesta Rijeka-Zagreb

U TUNELU VOZIO 188 km/h: Presretač snimio 27-godišnjaka u jurećem autu riječke registracije

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjaku je predložena novčana kazna od 5.000 kuna i izricanje zaštitne mjere na mjesec dana

U okviru obilježavanja Prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, na području nadležnosti PU primorsko-goranske, provedena je i preventivno-represivna akcija u prometu. Najveće evidentirano prekoračenje brzine od 188 km/h, zabilježeno je na autocesti Rijeka-Zagreb u tunelu Veliki Gložac.
Posada policijskog presretača u 17.25 sati snimila je Volkswagen Touareg, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak u smjeru Zagreba, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h.
Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjaku je predložena novčana kazna od 5.000 kuna i izricanje zaštitne mjere na mjesec dana.


Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 503 vozača osobnih i teretnih vozila, kao i autobusa te mopeda i motocikala kod kojih je zabilježeno 243 prekršaja. Od tog broja, čak 81 prekršaj se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a 77 prekršaja na nepropisno korištenje mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je i 19 prekršaja prekoračenja brzine, kao i tri prekršaja vožnje tehnički neispravnim vozilima, od kojih su dva autobusa, zatim jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije te ostala 62 prekršaja.