Uhićen je

Presreo biciklisticu u šumi kod Bosiljeva, strpao ju u auto, silovao i okrao

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran KaruzaDjevojka koja je u četvrtak pedalirala cestom između naselja Bosiljevo i Bosanci u karlovačkoj županiji postala je žrtva nastranog 44-godišnjaka koji ju je na cesti presreo, zatvorio u automobil, silovao i na kraju joj oteo novac, pišu 24 sata.


Žrtva napada navodno je strana državljanka, a napadač ju je ugledao na šumskom dijelu ceste, nakon čega ju je, kako sumnjaju istražitelji, zavezao i silovao.


Navodno ju je odvezao u zabačeni pusti zaselak, koji je više udaljen od glavne ceste. Pretpostavljaju da ju je ondje vezao za stablo.
– Navodno se žena uspjela sama odvezati i pobjeći na sigurno, kaže za 24 sata mještanin Bosiljeva i dodaje kako je čuo i tko je mogući počinitelj, no to mu nisu mogli potvrditi.


Policija je na temelju primljene ženine prijave silovanja ubrzo uhitila 44-godišnjaka.


– Provedenim kriminalističkim istraživanjem 44-godišnjeg muškarca sumnjiče da je 5. ožujka na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke nad jednom ženskom osobom počinio kazneno djelo silovanja, protupravnog oduzimanja slobode i razbojništva u sklopu kojeg je tijekom ovih događaja otuđio novac.


Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te je uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu – naveli su iz glasnogovorništva PU karlovačke.


Zbog zaštite dostojanstva žrtve te kako ne bi bila izložena sekundarnoj viktimizaciji i stigmatizaciji okoline, policija nije mogla iznositi detaljnije informacije u javnost. Ne žele otkriti niti podatke je li osumnjičeni napadao i ranije, pišu 24 sata.