Pojačana kontrola

Preko mosta Rječina vozio duplo brže od ograničenja, drugi na Rujevici pao s 2,59 promila

P. N.Policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet na cestama u PGŽ-u i pritom ustanovila ukupno 250 prometnih prekršaja – 76 prekršaja prekoračenja brzine, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 95 različitih prometnih prekršaja.


Najveća brzina izmjerena je u nedjelju oko 23.25 sati na riječkoj obilaznici, most Rječina gdje je vozač upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih brzinom od 126 km/h unatoč ograničenju brzine od 60 km/h.


Najveća koncentracija alkohola od 2,59 g/kg izmjerena je 31-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, delničkih registracijskih oznaka, zaustavljenom poslije ponoći 19. listopada na području Rujevice u Rijeci. Riječ je o vozaču koji je i ranije evidentiran zbog počinjenja istovrsnih prekršaja te je zbog opasnosti da će nastaviti vožnju i ugrožavati sigurnost prometa zadržan u službenim prostorijama policije.
Uključujući spomenutog 31-godišnjaka, u ovom razdoblju u počinjenju prometnih prekršaja zatečeno je sveukupno devet recidivista. Četvorica su bila pod utjecajem alkohola, a po dva su zatečena u prekršajima prekoračenja brzine i upravljanju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.


Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.