Kaznena prijava

Riječanin pratio bivšu djevojku, zvao i cijeli joj dan slao prijeteće poruke pa završio u zatvoru

Vladimir Mrvoš

Arhiva NL

Arhiva NL

Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak 4. lipnja 2020. od 06 do 20,15 sati, na području Primorsko-goranske županije, u cilju da zastraši oštećenicu s kojom je ranije bio u vezi putem poruka uspostavljao neželjeni kontakt.RIJEKA – Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1990.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i nametljivog ponašanja, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.


Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak 4. lipnja 2020. od 06 do 20,15 sati, na području Primorsko-goranske županije, u cilju da zastraši oštećenicu s kojom je ranije bio u vezi putem poruka uspostavljao neželjeni kontakt.


Osumnjičenik je, osnovano se sumnja, oštećenicu pratio te joj u telefonskom razgovoru izrekao uvredljive i prijeteće riječi koje su, s obzirom na njegovo ranije postupanje, kod oštećenice izazvale osjećaj straha za život i osobnu sigurnost.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.