Pokušaj ubojstva

Poznati srpski nogometaš nastrijeljen ispred svog stana u predgrađu Atene: ‘Atentator točno znao kad će izaći’

P. N.

Reuters

Reuters

Brzo se bacio iza automobila i začuo pucanj, dok je atentator uskočio u automobil i pobjegao. Vrlo brzo automobil je pronađen nekoliko stotina metara od pokušaja ubojstva i to potpuno izgorio. Prema neslužbenim informacijama, bio je ukradenBivši poznati srpski nogometaš i donedavni sportski direktor Nogometnog saveza Srbije Darko Kovačević (46) nastrijeljen je sinoć ispred svojeg stana u Ateni. Pogođen je u nogu, a sve se dogodilo kad je Kovačević izašao preparkirati automobil.


Tada je, kako je kasnije prepričao novinarima, vidio napadača kako mu prilazi s ispruženim pištoljem. Brzo se bacio iza automobila i začuo pucanj, dok je atentator uskočio u automobil i pobjegao. Vrlo brzo automobil je pronađen nekoliko stotina metara od pokušaja ubojstva i to potpuno izgorio. Prema neslužbenim informacijama, bio je ukraden.


Kovačević je tijekom karijere igrao za Radnički iz Niša, Proleter iz Zrenjanina, Crvenu zvezdu, Sheffield Wednesday, Real Sociedad, Juventus, Lazio i Olympiacos. Igrao je i za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a poslije karijere je bio sportski direktor Olympiacosa. Potom je do lipnja prošle godine bio sportski direktor srbijanske nogometne federacije, a mediji su u zadnje vrijeme pisali da se vraća u Olympiacos, ovaj put kao glavni skaut.
Izvori bliski istrazi, međutim, tvrde da nogomet nije bio motiv pokušaja atentata. To su Kuriru potvrdili iz grčke policije, navodeći da istraga ide u drugom pravcu, ali i da je napad bio jako dobro organiziran i da su napadači točno znali kad će Kovačević izaći iz kuće.