Tragedija u Istri

POZNATI DETALJI TRAGEDIJE: Starica s praunukom poginula jer se traktor prevrnuo na njih

Hina

foto: Maatla Kebs / PEXSELS

foto: Maatla Kebs / PEXSELS

Na mjestu nesreće smrtno je stradala 74-godišnjakinja, dok su dijete pokušali reanimirati djelatnici hitne medicinske pomoći, no nažalost nisu uspjeli te je liječnica konstatirala smrt djeteta u 21.20 sati. Tijela preminulih prevezena su na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.PULA/BARBAN – Pri prevrtanju traktora u utorak navečer kod mjesta Bičići u općini Barban poginule se 74-godišnjakinja i njezina petogodišnja praunuka, objavila je u srijedu istarska policija.


Dosad provedenim izvidima utvrđeno je da je oko 20 sati 79-godišnjak, muž i pradjed poginule žene i djevojčice, upravljao traktorom marke IMT 533, pulske registracije, na kojem je na stražnjem dijelu bio traktorski priključak, odnosno sanduk u kojemu je nepropisno prevozio 74-godišnjakinju i petogodišnje dijete.


Dolaskom do uzbrdice, traktor se iz zasad neutvrđenih razloga počeo kretati unazad te je skrenuo izvan šumskog puta i prevrnuo se u lokvu Močar. Putnice i vozač pali su u lokvu, a traktor se prevrnuo na njih.
Na mjestu nesreće smrtno je stradala 74-godišnjakinja, dok su dijete pokušali reanimirati djelatnici hitne medicinske pomoći, no nažalost nisu uspjeli te je liječnica konstatirala smrt djeteta u 21.20 sati. Tijela preminulih prevezena su na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.


Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju utvrđivati sve okolnosti te nesreće.