Austrijski tabloid

Ubojičin poznanik: ‘Vodio je dvostruki život i bio opsjednut idejom da djeca nisu njegova’

P. N.

Harald Kopitz / Foto facebook

Harald Kopitz / Foto facebook

"Više je puta naglasio kako je užasno imati djecu. U posljednje dvije godine neprestano je omalovažavao svoju obitelj. Mogla se vidjeti mržnja u njegovim očima", rekao je BečaninAustrijski tabloid Heute objavio je članak o 56-godišnjem Austrijancu Haraldu Kopitzu sa zagrebačkom adresom koji je u stanu u Mlinovima ubio svoje troje djece, prenosi Index.


“Nije imao novca, bio je pred zidom”


Razgovarali su, kako navode, s Bečaninom koji poznaje Kopitza.


Ubojica je navodno imao velikih poteškoća s novcem.
“Bio je pred zidom, nije imao novca”, rekao je.


U svojoj oproštajnoj poruci ubojica je poručio da je dio masonske organizacije. Glasnogovornik Svjetske masonske organizacije rekao je da Kopitza ne poznaje osobno i ne može ga identificirati kao masonskog brata, piše Heute.


Novinarki tog tabloida je rekao: “Ne znam što je ta osoba očekivala i zašto se uopće pridružila slobodnim zidarima, ako je to uopće tako. Slobodni zidari pomažu si samo legalno. Osim toga, ništa ne opravdava ubojstvo, to ne odgovara masonskoj filozofiji.”


Droga i četvrti crvenih svjetala


Heute piše da je Kopitz vodio dvostruki život, a navode i konzumaciju droge te posjete bečkoj četvrti crvenih svjetala. Pišu kako se paralelno na društvenim mrežama predstavljao kao uzorni otac, objavljujući slike svoje djece kako plivaju, peku kolače ili su u zoološkom vrtu.


Bečanin koji poznaje ubojicu za Heute je rekao kako Kopitz zapravo nije volio djecu i da je bio opsjednut mišlju da nije biološki otac sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka.


“Bio je opsjednut time. Više je puta naglasio kako je užasno imati djecu. U posljednje dvije godine neprestano je omalovažavao svoju obitelj. Mogla se vidjeti mržnja u njegovim očima”, rekao je Bečanin, kako prenosi Index.