Crni dim

Požar u bivšoj Pamučnoj industriji pod kontrolom. Istražuje se zašto je buknula vatra

Hina

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELLPožar u jednoj od zgrada bivše tvornice Pamučne industrije lokaliziran je oko 22,15 sati, pet i pol sati od dojave o vatri, ali sporadično i dalje gori vatra, pa traje daljnje gašenje i raščišćavanje požarišta, priopćeno je iz Vatrogasnog zapovjedništva.


Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković istaknuo je da se radi na reorganiziranju snaga koje će tijekom noći raditi na sanaciji požarišta, i to 22 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi iz Karlovca i Ogulina, te dobrovoljna vatrogasna društva Duga Resa, Belavići, Stara Sela, Hrnetić – Novaki i Karlovac.


Stožer Civilne zaštite Duge Rese priprema operativne snage koje će uz komunalne službe tijekom ponedjeljka raditi na daljnjem raščišćavanju opožarenog pogona bivše tvornice Pamučne industrije, sada u vlasništvu varaždinske tvrtke T7 VIS.
Na vrhuncu borbe s vatrom bilo je angažirano 59 vatrogasca s 20 vozila iz devet postrojbi, a tijekom gašenja nitko nije stradao. Nema naznaka niti da je netko ranije stradao jer, kako je rekao župan Karlovačke županije Damir Jelić, u toj zgradi ne radi i ne živi nitko.


Franković je izvijestio da unatoč jakom i povremeno crnom dimu nisu gorjele nikakve opasne tvari.


Karlovački Centar 192 najavio je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja uzroka požara.