Vatrogasci u akciji

POŽAR NA KOCKICI POD KONTROLOM Evakuirani zaposlenici ministarstava, nema ozlijeđenih

Hina

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Na zgradi u kojoj sjedište imaju ministarstva turizma i prometa gorjela je fasada na kojoj su bili radoviZAGREB Pod kontrolom je požar koji je u petak planuo na fasadi zgrade, poznatije kao Kockica, u kojoj su smještena dva ministarstava, potvrdili su Hini djelatnici zagrebačke Javne vatrogasne postaje te dodali da nema ozlijeđenih.


Na zgradi u kojoj sjedište imaju ministarstva turizma i prometa gorjela je fasada na kojoj su bili radovi.


»Na teren je izašlo sedam vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca, požar je pod kontrolom, a trenutno smo u fazi razdimljavanja prostora«, izvijestili su djelatnici zagrebačkog JVP-a koji su dojavu o požaru na Kockici primili oko 15 sati i 40 minuta.
Tijekom požara evakuirani su i zaposlenici iz ministarstava, a iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su da nema ozljeđenih.


Kako se doznaje iz Ministarstva turizma, zapalio se građevinski materijal, zbog toga što traju radovi na vanjskom i unutarnjem uređenju Kockice. Zaposleni službenici izašli su iz zgrade zbog dima, a očekuju da će u ponedjeljak moći doći na posao u zgradu. Zbog radova na zgradi, dio zaposlenika ranije je preseljen na drugu lokaciju.


Prema informacijama vatrogasaca, zapalile su se stiropor ploče te se iz tog razloga požar širio vertikalno.


Policija je potvrdila da će uzrok požara biti poznat nakon očevida.