Još nije pronađen

Potraga za Matejem ulazi u trinaesti dan. Pojavile se i nove snimke nadzornih kamera

P. N.

Prema posljednjim informacijama, signal mobitela nestalog mladića posljednji je put "ulovljen" u blizini Velikog ratnog ostrvaPotraga za Matejem Perišom, 27-godišnjim Splićaninom koji je u noći s 30. na 31. prosinca nestao u Beogradu ulazi u trinaesti dan.


Prema posljednjim informacijama, signal mobitela nestalog mladića posljednji je put “ulovljen” u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Istražitelji vjeruju kako je telefon bio u džepu mladića u trenutku kad je ušao u ledenu Savu kod restorana “Savanova”, a posljednji signal lociran je kilometar i pol nizvodno.


Sinoć se pojavilo i nekoliko novih snimki.
Na prvoj se Matej Periš vidi kako trči kroz Karađorđevu ulicu, ali iz drugog kuta.Druga je objavljena na društvenim mrežama i autentičnost joj nije potvrđena. Dio srpskih medija iz nje iščitava mogućnost da je Periš prije nego je završio u Savi napadnut. Kurir piše kako se radi o zumiranoj snimci sa Savske promenade na kojoj Periš silazi niz stepenice. No drže kako na njoj Periš na dnu stepenica nije sam i kako se vidi naguravanje. Snimka se u tom času prekida.


Redakciji Blica mailom se obratio jedan od Matejevih prijatelja, koji je s njim kobne noći bio u beogradskom klubu Gotik. On kaže kako od početka potrage on i ostali Matejevi prijatelji dobivaju poruke neprimjerenog sadržaja.


“Kulminacija svega su konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kad je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča”, piše u mailu, bez navođenja o kakvim se porukama radi. No izrazio je uvjerenje da će Matej na kraju ipak biti pronađen.


Srpska policija jučer je kolegama iz hrvatskog MUP-a predočila cijeli tijek istrage i traganja za nestalim Perišem. Pokazane su im sve snimke nadzornih kamera, te iskazi svjedoka i nalazi poligrafskog testiranja.