Niz prekršaja

POTJERA Priveden vozač koji je jučer divljao centrom Rijeke. Evo za što ga se sve tereti

Vladimir Mrvoš

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Nakon zaustavljanja vozač je napustio vozilo i udaljio se, a zatim vrativši se do vozila vikom i galamom narušavao javni red i mirPolicija je protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina podnijela optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Naime, jučer oko 11.40 sati policijski službenici prometne policije uočili su kombi vozilo marke Fiat, pulskih registracijskih oznaka, koje je na raskrižju Ribarske i ulice Ivana Zajca u Rijeci prošlo na znak crvenog svjetla na semaforu.


Vozač spomenutog vozila oglušio se na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje te nastavio vožnju prolazeći kroz nekoliko raskrižja unatoč crvenom svjetlu na semaforu za njegov smjer kretanja da bi potom na raskrižju ulica I. Henckea i Riva skrenuo u zabranjeni smjer ulice Rive.
Nakon zaustavljanja vozač je napustio vozilo i udaljio se, a zatim vrativši se do vozila vikom i galamom narušavao javni red i mir.


Priveden je na kriminalističko istraživanje, a osim počinjenja prometnih prekršaja: prolazak na znak crvenog svjetla na semaforu, upravljanje vozilom u zabranjenom smjeru, ne postupanje po naredbama policije i odbijanja testiranja, također se prijavljuje i za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (metalna palica).