Prijevara u Zaprešiću

Posudio automobil kako bi otišao na sahranu pa s drugim namjerama “odmaglio” s njime u susjednu državu

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Posuđenim automobilom preko graničnog prijelaza Maljevac napustio je teritorij Republike Hrvatske i otišao u susjednu zemlju gdje je ostavio vozilo koje se sada tamo nalaziDjelatnici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo prijevare, a koje je počinio na domišljat način.


Sumnja se da je 9. kolovoza oko 13 sati u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Zaprešiću, u prostorijama trgovačkog društva, lažnim prikazivanjem činjenica od odgovorne osobe zatražio posudbu automobila marke Škoda Fabia, zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu trgovačkog društva.


Naime, navodeći da bi automobilom otišao u susjednu državu na sahranu pokojnom članu šire obitelji, oštećenu je naveo da mu vozilo i posudi te mu je dala automobil zajedno s ključem i potrebnim dokumentima, a dok se u tom vozilu nalazio i razni keramičarski alat kao i sigma za rezanje keramičkih pločica. Lažnim je prikazivanjem činjenica oštećenu doveo u zabludu te je i održavao u zabludi da će joj vozilo vratiti, iako je znao da to neće učiniti već je 9. kolovoza oko 18 sati posuđenim automobilom preko graničnog prijelaza Maljevac napustio teritorij Republike Hrvatske i otišao u susjednu zemlju gdje je ostavio vozilo koje se sada tamo nalazi.
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 38.000 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.