Tjedni pregled

Postariji Talijan gotovo srušio rekord na autocesti A1

Marin Smolčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je u petak, 2. travnja na autocesti A-1, u smjeru Zagreba. Talijanski državljanin (75) je upravljao osobnim automobilom marke Ferrarri, a  za ovakvu vožnju je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od jednog mjeseca 


 


 
 


Policijski službenici Policijskih postaja Senj i Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja u svezi osnovane sumnje da su dvije osobe počinile kaznena djela prijetnje.


 


Tako se 40-godišnjak iz Senja  sumnjiči da je u petak, 2. travnja 2021. godine u Senju prijetio ubojstvom 48-godišnjakinji i 73-godišnjakinji (obje iz Senja), dok se 34-godišnjak s područja Otočca sumnjiči da je u nedjelju, 4. travnja 2021. godine u Kuterevu  prijetio ubojstvom 54-godišnjakinji. 


 


Oni su uhićeni i predani pritvorskim nadzornicima, a kaznene prijave biti će podnijete nadležnim državnim odvjetništvima.


 


Po otkrivenom kriminalu opet prednjači  područje Otočca gdje su Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili  kriminalističko istraživanje i nad 44-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo računalne prijevare. On se sumnjiči da je u prosincu 2020. godine i siječnju 2021. godine u više navrata neovlašteno podigao novac s bankomata i oštetio 63-godišnjaka iz Otočca za ukupan iznos od 20 tisuća kuna.


 


Nadležnom državnom odvjetništvu se dostavlja posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.


 


Na području Like zadnjih su mjeseci učestali telefonski pozivi kada građane nepoznate osobe obaviještavaju kako su dobili nagrade, ali do njih ne mogu dok ne daju svoje podatke:OIB, brojeve tekućih ili žiro-računa i ostalo.
 
Tijekom produženog vikenda su policijski službenici  u prometu imali najviše posla s recidivistima. Tako su u petak, 2. travnja u Gornjoj Ploči zaustavili 37-godišnjaka iz Zagreba koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake za vrijeme dok mu je na snazi izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.


 


Jučer su u Otočcu zaustavili 30-godišnjaka iz Križ Kamenice koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola (0,80 g/kg). Osim toga uz sebe nije imao niti osobnu iskaznicu. On je uhićen te uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16 tisuća kuna.


 


Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.


U tom periodu utvrđeno je 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je u petak, 2. travnja na autocesti A-1, u smjeru Zagreba. Talijanski državljanin (75) je upravljao osobnim automobilom marke Ferrarri, a  za ovakvu vožnju je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od jednog mjeseca.