Brzo uhvaćen

Poslao poruku da je u zgradi crikveničke policije postavljena bomba, a uz to im je uputio i ozbiljne prijetnje

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Davor Kovačević

Ilustracija / Foto Davor Kovačević

Obavljen je protueksplozijski pregled te je utvrđeno da je to bila lažna poruka.Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u kaznena djela lažne uzbune i prijetnje, a koji je svojim ponašanjem digao na noge organe reda.


Kako je o ozbiljnom incidentu priopćeno iz PU primorsko-goranske, riječ je o osumnjičeniku koji je u petak, u 17.28 sati, policiji poslao poruku elektroničkom poštom kako je u zgradi Policijske postaje Crikvenica postavljena sumnjiva naprava (bomba), a k tome je uputio i ozbiljne prijetnje djelatnicima PP Crikvenica.


Odmah po dojavi, obavljen je protueksplozijski pregled i druge potrebne mjere i radnje u postaji i oko nje, a kojima nije pronađena sumnjiva naprava te je utvrđeno da je to bila lažna poruka.
Osumnjičenog 39-godišnjaka policijski službenici su pronašli u roku od dva sata na području Crikvenice i priveli ga na kriminalističko istraživanje.


Budući da je istraživanjem utvrđena sumnja kako je 39-godišnjak počinio navedena kaznena djela, protiv njega je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.