Nezgoda na Istarskom ipsilonu

Polukružno se okrenuo na autocesti i vozio u zabranjenom smjeru te se zabio u ogradu. Čeka ga kazna od 25 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Uslijed neprilagođene brzine, vozač je izgubio nadzor nad automobilom i udario u zaštitne ograde s obje strane. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđenU prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 19.30 sati na Istarskom ipsilonu, ozlijeđena je jedna osoba.


Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak upravljao automobilom BMW, njemačke registarske oznake, od čvora Višnjan prema čvoru Buje te se u jednom trenutku polukružno okrenuo i nastavio vožnju u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru.


Uslijed neprilagođene brzine, vozač je izgubio nadzor nad automobilom i udario u zaštitne ograde s obje strane. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen.
Vozač se nalazio pod vidnim utjecajem alkohola, no odbio je testiranja na prisutnost alkohola u organizmu. Radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena mu je novčana kazna od 25.500 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od sedam mjeseci.