Agresivni 21-godišnjak iza rešetaka

“Poludio” u policijskom pritvoru, a popodne smješten u riječki zatvor zbog prijetnji smrću bivšoj djevojci

Šarlota Brnčić

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Rekao joj je da će je ubiti ako ona ubije dijete, odnosno ako pobaci. Nije stao na tome već joj je kazao kako će ubiti nju, njezinu maloljetnu kćer, majku joj i sestru, te svakoga tko mu dođe pod ruku. Otišao je zatim u kuhinju, uzeo nož i zamahnuo njime prema prestrašenoj ženi.Izrazito agresivni 21-godišnji državljanin BiH, Adis Dedić, smješten je danas poslijepodne u riječki zatvor, pod sumnjom u ozbiljne prijetnje svojoj bivšoj djevojci.


Dedić je prethodno dok se nalazio u pritvorskoj jedinici PU primorsko-goranske, prema našim neslužbenim saznanjima napravio pravi dar-mar uništavajući inventar. Na naš upit o incidentu u pritvorskoj jedinici, iz policije nam je priopćeno kako je nad njime u tijeku krim istraživanje zbog oštećenja tuđe stvari koje se zbilo u prostorijama MUP-a.


Rabijatnog mladića se sumnjiči da je prije dva dana oko 12.10 sati u Rijeci u stanu koji je unajmila njegova bivša djevojka, a u namjeri zastraživanja, joj rekao da ako ubije dijete, odnosno ako pobaci, da će ju ubiti.
Nije stao na tome već joj je kazao kako će ubiti nju, njezinu maloljetnu kćer, majku joj i sestru, te svakoga tko mu dođe pod ruku. Otišao je zatim u kuhinju, uzeo nož i zamahnuo njime prema prestrašenoj ženi.


Uspjela je uhvatiti mu ruku u kojoj je držao nož, izmaknuti se i pobjeći u dnevni boravak. S obzirom na njegovo ponašanje i ozbiljnost upućenih joj prijetnji, kao i u strahu za živote članova obitelji, sve je prijavila policiji i on je uhićen.


Ispitan je u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu koje je dežurnom sucu istrage podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i opasnosti od ometanja daljnjeg postupka. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor.


Kako neslužbeno saznajemo, Dedić u Bosni već ima kriminalni dosje, te je navodno još kao maloljetnik bio tretiran zbog teških kaznenih djela.