Lakše ozlijeđen

Policijski rukovoditelj izvan službe i pod utjecajem od 1,48 promila izazvao prometnu nesreću. Nije bio niti vezan

Šarlota Brnčić

Ilustracija Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rješenjem načelnika Policijske uprave biti će udaljen iz službeSinoć, u 20.40 sati na državnoj cesti D-55 kod Gradišta dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.


Vozač, 56-godišnji policijski službenik izvan službe, pod utjecajem alkohola od 1,48 promila, upravljao je svojim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste D-55 iz smjera Županje u smjeru Vinkovaca.


U jednom trenutku, pomaknuo je vozilo udesno, a da se prethodno nije uvjerio da tom radnjom ne ugrožava druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila kojim upravlja, uslijed čega je sletio na desnu zemljanu bankinu i pritom udario u prometnu opremu.
Očevidom je utvrđeno i kako prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.


Vozilom hitne medicinske pomoći, 56-godišnjak je prevezen u OŽB Vinkovci gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen.


Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je uzrokovana prometna nesreća, protiv 56-godišnjaka će biti podnesen prekršajni nalog.


Policijski službenik, rukovoditelj u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, će rješenjem načelnika Policijske uprave biti udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.