Pali dileri

Policijski pas Rocky uvelike zaslužan za dobar “ulov” na autocesti kod Vrbovskog. Nanjušio kokain i hašiš

Šarlota Brnčić

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL

Kako smo prethodno izvjestili, pretragom je u preinačenom dijelu Peugeota 308 pronađeno 849 grama kokaina, 531 gram hašiša, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelimaPolicija je danas objavila komu idu velike zasluge za pronalazak droge na autocesti Rijeka – Zagreb kod čvora Vrbovsko, a o čemu smo prethodno već izvještavali.


Zahvaljujući još jednom iznimnom nosu, ovoga puta policijskog psa Rockya, zaustavljen je novi pokušaj dilanja droge.


Iz PU primorsko-goranske je priopćeno, kako su tijekom pojačanog postupanja policije u cilju sprječavanja svih vrsta kažnjivih radnji, policijski službenici zaustavili automobil, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak. Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga angažiran je Rocky, službeni policijski pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge te je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena pretraga automobila.
Kako smo prethodno izvjestili, pretragom je u preinačenom dijelu Peugeota 308 pronađeno 849 grama kokaina, 531 gram hašiša, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelima iz domene zlouporabe droga. Vozaču, Zagrepčaninu A. P., je droga oduzeta, a prodajom je mogao zaraditi više od 600 tisuća kuna. Na ispitivanju u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu se bio branio šutnjom, te je u subotu popodne, kao što smo pisali, smješten u riječki zatvor nakon što je prihvaćen prijedlog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor.