Policija upozorava

Ne ostavljajte stvari na plaži bez nadzora: Krađe u Opatiji, Ičićima i Novom Vinodolskom

Vladimir Mrvoš

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Počinitelji su iskoristili trenutak dok su vlasnici bili u moru, a otuđeni predmeti ostavljeni bez nadzora. Sveukupna šteta cijeni se na oko 5.600 kuna, za koliko je oštećeno troje hrvatskih državljana i državljanin Mađarske

RIJEKA   U proteklih tjedan dana policija je zaprimila četiri prijave građana oštećenih krađama na plažama. U većini slučajeva otuđeni su mobiteli, dok je u jednom slučaju počinitelj otuđio novac, bankovne kartice i osobne isprave.
Kaznena djela su počinjena na plažama na području Opatije, Ičića i Novog Vinodolskog. Počinitelji su iskoristili trenutak dok su vlasnici bili u moru, a otuđeni predmeti ostavljeni bez nadzora. Sveukupna šteta cijeni se na oko 5.600 kuna, za koliko je oštećeno troje hrvatskih državljana i državljanin Mađarske.
Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela i nastanka materijalne štete svim građanima i turistima policija savjetuje da na plažu ne nose vrijedne predmete te da ih ni na trenutak ne ostavljaju bez nadzora. Na plažu nosite samo neophodne stvari, onoliko novca koliko je potrebno za sok, sladoled ili sličnu kupovinu, a prilikom odlaska u more neka uvijek netko ostane i pričuva stvari (torbe, ruksake i slično), savjetuje policija.