Nova pretraga

Policija upala u kuću Franje Varge u Belišću, a nakon pretrage odvela ga na ispitivanje u PNUSKOK

P. N.

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Današnji broj tjednika Nacional objavio je kako je Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, ptražio od Varge da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora BožinovićaPolicija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje vrši pretragu. Ovu službeno još nepotvrđenu informaciju objavila je N1 televizija.


Njegov odvjetnik Mario Poljak kaže za N1 kako je policija došla jutros te da je razlog pretrage “povreda tajnosti postupka”. Poljak dodaje da uopće ne razumije kako je to moguće.


Franjo Varga nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju su po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražili policijski službenici, piše portal televizije N1. 
Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu”, objavili su iz policije.


Franjo Varga upravo je iz svoje kuće sproveden u PNUSKOK u Osijeku gdje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika, javlja N1.


Nedavno je, podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo istraživanje zbog presretanja mailova protiv Milijana i Joze Brkića, Franje Varge i Blaža Curića, i proglasilo ga tajnim. Franjo Varga, inače, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.


Današnji broj tjednika Nacional objavio je kako je otkrio novi šokantni kak afere SMS – pišu kako je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio je od informatičkog stručnjaka Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića!


To je Curić od Varge zatražio u ožujku 2018., a Nacional je, tvrde, vidio elektronske zapise koji to dokazuju.


Također navode kako bi istražitelji morali znati za te dokumente “pa se otvara pitanje zašto državne institucije još nisu pokrenule službenu akciju protiv članova grupe SMS i zbog namjere prisluškivanja ministra unutarnjih poslova i jednog od vodećih ljudi države”.