Na području Marčane

Policija uhitila serijskog kradljivca, u Istri provaljivao u kuće, ukrao auto, namještaj, motocikl…

Hina

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Osumnjičeni je 7. veljače u prijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu istarske policije, a sumnja se da je pričinio materijalnu štetu od najmanje 350 tisuća kunaPULA – Istarska policija uhitila je na području Marčane 37-godišnjaka kojega sumnjiči da je krađama počinio štetu od čak 350.000 kuna.     


Prema policijskim podacima uhićeni je na pulskom području od 1. rujna prošle do 2. veljače ove godine provalio u dva apartmana u Barbarigi u vlasništvu slovenskih državljana kojom prigodom je otuđio televiziju,namještaj, kućanske uređaje i alate te motocikl Honda.


Osim toga provalio je u još jedan apartman na području Barbarige i u njemu boravio boravio oko mjesec dana, što je policiji prijavio 65-godišnji slovenski vlasnik koji se iznenadio kada je po dolasku u apartman primijetio da je netko bio unutra.
Na području Barbarige, osumnnjičen je i za provale na području Medulina, Svetvinčenta i Marčane gdje je između ostalog provalio u skladište pulske tvrtke i otuđio više komada USB memorijskih stickova i ključ vozila, nakon čega se odvezao u nepoznatom smjeru s automobilom Fiat Ducato.


Policija je nakon duge potrage uspjela pronaći ukradeni automobil i vratiti ga vlasniku.


U Svetvinčentu je, pak, provalio u vikend kuću i otuđio nekoliko umjetničkih slika, opremu za bazen, televizore, kućanske aparate i druge predmete, dok je na području Marčane i okolice počinitelj provalio u jednu garažu i otuđio lovačke puške i noževe.


Ove godine 37-godišnjak se ”preselio” na pazinsko područje, gdje je počinio dvije teške krađe i jednu krađu.


Policajci su pretragama na više lokacija na kojima je osumnjičeni boravio pronašli dio otuđenih predmeta i vratili ih vlasnicima, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, s obzirom da su pronađeni i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od počinjenja drugih kaznenih djela.


Osumnjičeni je 7. veljače u prijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu istarske policije, a sumnja se da je pričinio materijalnu štetu od najmanje 350 tisuća kuna.