Lažna uzbuna

Policija uhitila 73-godišnjaka koji je nazvao recepciju hotela i lažno ukazao na ozbiljnu prijetnju i predstojeću ugrozu građana

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: Marko Prpić PIXSELL

Ilustracija Foto: Marko Prpić PIXSELL

Na takav je način inicirao hitno djelovanje policijskih službenikaPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Lažna uzbuna”.


Naime, osnovano se sumnja da je 30. siječnja, u popodnevnim satima, s unaprijed stvorenom namjerom da inicira hitno djelovanje policije, putem mobitela nazvao recepciju jednog hotela na području Zagreba i lažno ukazao na ozbiljnu prijetnju i predstojeću ugrozu građana od strane više gostiju tog hotela.


Na takav je način inicirao hitno djelovanje policijskih službenika koji su poduzeli niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja istinitosti dojave te sigurnosti osoba i imovine.
Postupanjem policije utvrđeno je kako se radi o lažnoj dojavi.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.