Racija u Puli

Policija u lokalu zatekla muškarca koji je oštetio deset automobila i ženu koja je trebala biti u samoizolaciji. Jedan od gostiju urinirao pred policijom

Šarlota Brnčić

Ilustracija: Sergej Drechsler

Ilustracija: Sergej Drechsler

Osim policije, protupravna ponašanja utvrdili su i djelatnici Državnog inspektorata i inspektori civilne zaštite koji su utvrdili više kršenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske...Kada je policija zajedno s djelatnicima Državnog inspektorata i inspektorima civilne zaštite, provela raciju u ugostiteljskom objektu u Rizzijevoj ulici u Puli, to se pokazalo dobrim potezom.


Ne samo da su u lokalu koji već nekoliko mjeseci nije registriran za obavljanje djelatnosti zatekli veći broj osoba od dozvoljenog, već su među njima pronašli i 29-godišnjaka koji je prije nekoliko dana cijelu noć bušio gume na automobilima i tako oštetio čak deset vozila.


Zatekli su i 48-godišnjakinju koja je trebala biti kod kuće u samoizolaciji, a utvrdili su i osam prekršaja nepropisnog parkiranja, četiri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici te jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, s obzirom da je 35-godišnji gost objekta urinirao pred policijskim službenicima.
Osim policije, protupravna ponašanja utvrdili su i djelatnici Državnog inspektorata i inspektori civilne zaštite koji su utvrdili više kršenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kao što su nenošenje zaštitnih maski, nedostatak dezinficijensa i tople vode te prekoračenje dopuštenog broja osoba.


Policija je radi počinjenja prekršaja izdala prekršajne naloge počiniteljima, a djelatnici Državnog inspektora i civilne zaštite nastavljaju provoditi mjere u cilju procesuiranja 51-godišnjeg vlasnika objekta.