ISTRAGA

Policija troje Opatijaca sumnjiči za preprodaju kokaina i marihuane

Vladimir Mrvoš

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Pronađeno je i oduzeto oko 60 grama kokaina, oko 235 grama marihuane, digitalne vage, pištolj s pripadajućim spremnikom te novac u iznosu više desetaka tisuća kuna

OPATIJA – Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 20, 42 i 50 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.


Policija ih sumnjiči da su od kolovoza 2018. godine do danas prodavali kokain i marihuanu osobama s područja Opatije, Rijeke i okolnih mjesta.
U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koriste na području Opatije.
Pronađeno je i oduzeto oko 60 grama kokaina, oko 235 grama marihuane, digitalne vage, pištolj s pripadajućim spremnikom te novac u iznosu više desetaka tisuća kuna.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja svo troje hrvatskih državljana kazneno je prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a 50-godišnji hrvatski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku.
Također, protiv 50-godišnjaka je podnijet i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.