Još nema privedenih

Policija traga za sudionicima masovne tučnjave pulskih i riječkih mladića. Pregledava se i video nadzor

Hina

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL

U tučnjavi je prema neslužbenim podacima sudjelovalo dvadesetak pulskih i 11 riječkih mladićaPulska policija traga za sudionicima masovne tučnjave u kojoj je rano u subotu na pulskoj Rivi lakše ozlijeđena jedna osoba, a po neslužbenim podacima radilo se o sukobu tridesetak pulskih i riječkih mladića među kojima su bili maturanti.


Dojavu o narušavanju javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Riva, policija je dobila u subotu oko 1,30 sati, a utvrdila je da je sukobu više osoba prethodila svađa.


Nitko od sudionika na mjestu tučnjave nije zatražio liječničku pomoć, ali je naknadno jedan 18-godišnjak pomoć zatražio u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.
Nataša Rogić iz Istarske policije rekla je da policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti tog slučaja, pregledavaju snimke video nadzora i poduzimaju mjere na pronalasku počinitelja.


Pulski gradonačelnik ispričao se riječkoj Elektrotehničkoj školi, djeci i roditeljima


Policija obavlja razgovore s osobama koje imaju saznanja o tom događaju, no dosad još nitko od sudionika tučnjave nije priveden.


U tučnjavi je prema neslužbenim podacima sudjelovalo dvadesetak pulskih i 11 riječkih mladića, a po pisanju riječkih medija među njima su bili maturanti riječke Elektrotehničke škole koji su na tri dana doputovali u Pulu proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.


Tučnjavu je na društvenim mrežama komentirao pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji se ispričao gradonačelniku Rijeke, riječkoj Elektrotehničkoj školi, djeci i roditeljima te od policije očekuje da privede huligane.


“Opet se moram ispričavati zbog skupine mladića koji su svoje frustracije iskazali na ovoj djeci. Ne znam do kada i kako. Žao mi je kao gradonačelniku grada u koji ljudi dolaze živjeti i ostati, u gradu u kojem je svatko dobrodošao”, objavio je Zoričić.


Najavio je da će idući tjedan sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta i vidjeti što je to trulo kako se takve stvari više ne bi događale.