20 teških krađa

Policija stala na kraj serijskom provalniku. Šteta 390 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Foto Marko GRACIN

Foto Marko GRACIN

Sumnja se da je 24-godišnjak od lipnja do kraja listopada provalio u 16 stanova i kuća na području Zagreba i SesvetaDjelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su krim istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 20 teških krađa, od čega četiri u pokušaju, kao i da je sudjelovao u počinjenju još pet teških krađa zajedno s ranije otkrivenim 20-godišnjakom.


Sumnja se da je 24-godišnjak od lipnja do kraja listopada provalio u 16 stanova i kuća na području Zagreba i Sesveta. Nakon što je ušao u unutrašnjost, iz domova građana otuđivao je novac, nakit, kozmetiku i ostalo. Još je u četiri navrata pokušao provaliti u stanove i kuće na zagrebačkom i zaprešićkom području, no u svojoj namjeri nije uspio zbog čega se udaljio bez da je išta otuđio.


Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 390.000 kuna.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici potvrdili su i sumnju da je, osim navedenog, zajedno s 20-godišnjakom protiv kojeg je ranije već dovršeno kriminalističko istraživanje, tijekom srpnja počinio još pet teških krađa.


Sumnju su potvrdili i pretragom njegovog automobila u kojem je pronađen provalnički alat, ali i dio predmeta, uglavnom nakita, otuđenih tijekom provala, koje su policijski službenici vratili njihovim vlasnicima.


Po dovršenom istraživanju osumnjičeni 24-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.