Šteta veća od sto tisuća kuna

Policija stala na kraj serijskim šumskim krađama hrasta i graba

Šarlota Brnčić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Zbog krađe drva provedeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim i 40-godišnjim muškarcemUhvaćeni su mladić i muškarac koji su šumskim krađama počinili štetu veću od sto tisuća kuna. Zbog krađe drva provedeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim i 40-godišnjim muškarcem.


Naime, 40-godišnjaka se sumnjiči da je u mjesecu srpnju, u šumi na području mjesta Letovanić, posjekao 33 stabala drveta hrasta i graba od čega je dio izradio u klade koje je ukrao, dok je dio stabala ostavio na mjestu događaja, oštetivši vlasnicu za oko 23.600 kuna.


Potom je u rujnu, u šumi u blizini mjesta Donji Hruševec, općina Kravarsko, posjekao i ukrao 10 stabala hrasta i graba, oštetivši nadležnu šumariju za oko 34.100 kuna. Zajedno s 21-godišnjakom je u istom mjesecu, u šumi na području mjesta Stari Brod na lekeničkom području, posjekao i ukrao 6 stabala hrasta, oštetivši vlasnicu za oko 74.600 kuna.
Ukupna materijalna šteta počinjena ovim krađama iznosi 132.300 kuna, a nadležnom državnom odvjetništvu policija će vezano uz slučaj dostaviti posebno izvješće.