Kontrola na A6

Policija spriječila krijumčarenje osoba kod Vrbovskog

P. N.

Ilustracija

Ilustracija

Tijekom postupanja strani državljani su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu
Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom i državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.


Jučer, 29. rujna, nešto iza ponoći, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko, policijski službenici su zaustavili kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, a u vozilu se nalazilo 13 stranih državljana, tražitelja međunarodne zaštite.


Nadalje, istog dana oko 6,40 sati također na autocesti A6, zaustavljeno je osobno vozilo srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije, a u vozilu se nalazilo šest stranih državljana.
Tijekom postupanja strani državljani su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu.


Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku.