Preventivne aktivnosti

Policija savjetuje građane i turiste: Ne ostavljajte djecu samu ili bez nadzora u vozilu 

Vladimir Mrvoš

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Narednih dana informativni punktovi bit će održani 18. kolovoza od 9  do 11 sati na Preluku,  19. kolovoza od 10  do 12 sati u Opatiji na kupalištu Slatina, 20. kolovoza od 9  do 11 sati u Selcu - Uvala Slana, od 10  do 12 sati u Ičićima, Liburnijska 9, od 9.30  do 11.30 sati u Rijeci, Podkoludrica bb, od 10 do  12 sati u Bakru te 23. kolovoza od 10  do 12 sati u centru Lovrana uz obilazak kampa u Medveji

RIJEKA – Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama nastavljaju preventivne aktivnosti u sklopu kojih, tijekom trajanja turističke sezone informiraju i savjetuju građane i turiste o onome što mogu sami poduzeti kako bi zaštitili svoju imovinu, odnosno smanjili mogućnost počinjenja raznih vrsta kažnjivih radnji.
Narednih dana informativni punktovi bit će održani 18. kolovoza od 9  do 11 sati na Preluku,  19. kolovoza od 10  do 12 sati u Opatiji na kupalištu Slatina, 20. kolovoza od 9  do 11 sati u Selcu – Uvala Slana, od 10  do 12 sati u Ičićima, Liburnijska 9, od 9.30  do 11.30 sati u Rijeci, Podkoludrica bb, od 10 do  12 sati u Bakru te 23. kolovoza od 10  do 12 sati u centru Lovrana uz obilazak kampa u Medveji. Proteklog tjedna policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske održali su informativne punktove zajedno s policijskim službenicima iz Slovenije i Slovačke, a koji ovdje borave u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“.
U neposrednoj komunikaciji savjetovali su građane i turiste te im podijelili više od 200 letka s informacijama i korisnim savjetima. Informativni punktovi održani su u trgovačkom centru na području Škurinja u  Rijeci te na plažama i u kampovima u  Crikvenici, Rijeci i Baškoj, gdje su prolaznike i posjetitelje savjetovali o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, provalama u motorna vozila i stanove. Također je domaćim i stranim nautičarima i voditeljima brodica podijeljen letak na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru, uz upozorenje da ne smiju glisirati u prostoru 300 metara od obale, da od ograde uređene plaže moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 metara te 150 metara od obale prirodne plaže. Poseban naglasak u preventivnim aktivnostima bio je usmjeren prema zaštiti djece koja se u ljetnim danima prevoze u vozilima. Roditelje-vozače i  sve ostale koji brinu i prevoze djecu savjetovalo se da djecu ne ostavljaju samu ili bez nadzora u vozilu. Budući da i kraći boravak djece u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice, podijeljeni su im letci „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ s korisnim savjetima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, ali i s informacijama o kaznenoj odgovornosti roditelja u ovakvim slučajevima.